Çim ekim ustası

Ankara çim ekimi ustası,Ankara çim bakımı,Çim biçme firması,çim ekimi,çim sulama sistemleri.Çim yapısal özelliği ve yetişme biçimiyle hassas bir bitki türüdür.Ekiminden biçimine kadar geçecek süre zarfının öneminin dikkate alıp bu konuda hassas sayılabilecek detaylara önem gösterilmelidir.
a)tohum seçimi: Çim ekmeye başlamadan önce ekilecek zeminin toprak cinsi,bölgenin iklimsel özelliği ve yine bu alanın gölgelik yada güneşlik durumuna göre çim tohumu seçilir.
b)Zeminin hazırlanması:Yukarıda belirtilen tohum seçimim çalışmasından sonra toprağın hazırlanması sıya uygun olarak toprağın tesviye edilmesi ve arazinin verilen kotlar baz alınarak düzeltilmesi gerçekleştirilir.Toprak tırmık çekimi işlemiyle havalandırılır.Çim ekilecek alanın dranaj sistemi de hayati önem taşımaktadır.Toprağın yumuşak ve suyu altına geçirmesi mikro organizmaların tohumu boğmasına engel olur.Yer ve duruma göre toprağa bilir kişinin gözetiminde kum katılması da fayda gösterir.
bütün bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra toprak fazla ağır olmaması şartıyla silindir ile üzerinde hafif baskı sağlanır.
c)Tohum serpme:Tohumu serperken dikkat edilmesi gereken bir kaç önemli detay vardır ki dikkat edilmesi son derece önemlidir.Tohumu serpen kişinin kesinlikle tecrübe ve bilgi sahibi uzman kişilerin yapması gerekir. Avuçlama sistemi ile serpilen tohumların her alana eşit bir şekilde dağılması sağlanır.Her bölgeye eşit tohum düşmesi için rüzgarlı havalarda ekim yapılmaz.
d)Kapaklama ve gübreleme: Çim tohumları serpimi işleminden sonra artık gübreleme ve kapaklama yapmaya başlanır.Yine bu işlemi uzman kişilerin yapması gerekir.tohum üzeri yaklaşık 1.5 veya 2 cm olacak kadar elenmiş ve yanmış gübre ile kapatılır.işlenmemiş gübre ile kapaklama yapılması tohumların yanmasına neden olur ki buda % 0 verim sağlar.Yani gübre seçimi önemlidir.Gübreleme gerçekleştirildikten sonra üzerinde silindir gezdirilir ve ilk can suyu verilir.
e)Çimin bakımı: Ekimden biçime kadar geçecek sürede çimin düzenli sulanması gerekir.Güneşli havalardan ziyade sabah erkenden hava serinken ve akşam güneş battıktan sonra sulanması en makul olanıdır.Yaklaşık bir hafta ve on beş gün arasında ilk filizler kendinin göstermeye başlar.bir ay kadar bir sürede ise çim yetişmiş olur.
f) İlk biçim: Yukarda önemini belirtiğimiz bir çok konu gibi ilk biçimde çok hassas ve dikkat isteyen bir iştir.Toprağın henüz çok yumuşak oluşu nedeniyle çim makinesi çalıştırılmadan önce çimin üzerinde silindir gezdirilir ki makine çimleri tohumlarıyla birlikte sökmesin.
























Yorum Gönder

0 Yorumlar