ANKARA PEYZAŞ 0545 366 58 93

                                                   ANKARA PEYZAJ

  Peysaj günümüz dünyasında doğallık kayboldukça ön plana çıkan ve önemi artan bir sektör haline gelmiştir
betonlaşan şehirler.bir biriyle yarışan beton şehirler büyüyüp tabiatın yok olmasına sebep oldukça çevre ve yeşil bir dünya insanların özlem duydukları bir ortam olmuştur.teknoloji ve lüks yaşam arzusu insanlarda hat safaya eriştikçe ev ve apartman yaşamtıları değişik boyutlarda lüks ve ihtişam içinde gelişmiştir.
    gelişen sitelerde ve apartmanlarda uygulanan peysaj çalışmaları özen ve ilgi isteyen bir sektör olmuştur.
uygulanacak yerleşim yerleri için önce arazide keşif yapılır ve uygulanacak peysaj ın tespiti ve projelendirme yapılır.yapılan projelindirmede yaşanan yerleşim yerinin yaşmsal olarak yeterli oto park ve çocuk parkı aynı zamanda yeşil bölgelerin planlaması yapılır.
a: yapılacak oto parkta yerleşim yerinin gereksinimine göz önüne alara gerekli alan ayrıır.
b: yürüyüş yolu ve çocuk parkı.
c:yeşil alan(ağaçlandırma ve çim sahası)
yerleşgeler projeye göre uygulamalar yapılır.yeşil bölgelerin uygulanması bitki fidalama ve yetiştirme konusunda uzman kişilerle yapılması en makbul olandır.yapılan ağaç fidalamasının; ağacın o bölgede toprak kabulu ve iklim şartları dikkate alınmalıdır.toprağın kabul edeceği bitkiler şeçilmelidir.
  çimlenecek bölge ise önce çapalama yapılır.toprak taşlardan ve iri toprak parçalarından temizlenir.gerekli ortam sağlandıktan sonra çim tohumu serpiştirilir.çim serpiştirildikten hemen sonra toprakla karıştılmış gübreleme yapılır ve üzeri yağmurlama tipi sulanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar